Llibres en Xarxa

A la majoria de llibreries el llibre en català cada vegada té més dificultats per ser-hi present davant el pes dels grans grups editorials en castellà. Els mitjans de comunicació es fan ressò majoritàriament del que els grans grups editorials els ofereixen. Aquesta situació afebleix cada vegada més la difusió del llibre en català d'interès però que, per haver estat editat per un editor petit o un editor allunyat de Barcelona, no té la sortida que en unes condicions normals tindria.

Davant d'això, unes entitats i uns petits editors s'han aplegat per tirar endavant una proposta diferent amb vista a potenciar la presència i la venda del llibre en català en el marc del Projecte Heptàgon .

Mitjançant les entitats i les persones que durant aquests gairebé dos anys de funcionament del Projecte Heptàgon s'hi ha anat adherint, comptem amb una llista inicial de 15.000 adreces electròniques que reben mensualment el butlletí Llibres en Xarxa . És un butlletí que selecciona sis títols cada mes, amb criteris de qualitat, territorialitat, temàtica i preu.

Clicant damunt el llibre desitjat, s'accedeix a la cistella i a la comanda. Per a la primera compra que es faci, cal registrar-se. A partir d'aquest moment, el procés de comanda de llibres serà sempre molt simple. Gràcies a un sistema de tramesa ràpid i eficaç, el receptor del butlletí rep el llibre escollit en un termini màxim de 72 hores (si s'opta per la compra amb la targeta Visa).

A banda d'aquesta eficàcia, cal subratllar que es tracta de títols que el lector rarament veurà als taulells de novetats de les llibreries o als mitjans de comunicació.

D'altra banda, aquell lector que, per les raons que sigui, prefereixi recórrer al seu llibreter tradicional, també ho pot fer. D'aquesta manera, el llibreter s'interessarà per llibres als quals possiblement en situacions normals no hauria fet cas.